Het Wollige Nieuws

nieuwsblad-stensel- Het-Wollige-Nieuws

Nieuws of fabels uit ‘Het Wolwinkeltje van Tante Jans’

Jaargang  1

Uitgave nr:  9

Wat zijn de belevenissen van deze maand

Lieve Kinderen,

Wat is er weer veel gebeurd de laatste tijd. Ik weet bijna niet waar ik moet beginnen met mijn verhaal. Even denken…. Oh ja, eerst maar even dit.

Tante Jans wilde iets heel belangrijks met de dieren bespreken, maar zoals gewoonlijk liep dat natuurlijk weer anders dan gepland.

Lees het verhaal in ‘De Kraai’.

Het-Wolwinkeltje-van-Tante-Jans- Grietje-de-Geit
Het-Wolwinkeltje-van-Tante-Jans.-De-deftige-Heer

Op een dag hadden Tante Jans en ik in de winkel een heel fijn gesprek over Suusje. Plotseling kwam daar een onverwachte bezoeker de winkel binnenlopen. Het was zo mooi om te zien hoe blij Tante Jans was met dit korte bezoekje. Lees het in: ‘Het bezoek’.

Lieve kinderen,

Ook wij hebben zo nu en dan te maken met bare weersomstandigheden. Vorige week stormde en regende het pijpenstelen. Het regende zo hard dat het bijna bij Tante Jans de keuken in liep, maar wat zich in de tuin afspeelde was wel het meest bizarre wat ik tot nu toe heb meegemaakt.

Lees het in ‘De Storm’.

 

 

Grietje is nog niet helemaal hersteld van alle belevenissen tijdens de storm en heeft wat moeite met slapen. Ik verdenk Teun de Pitbull ervan dat hij ook niet lekker slaapt. Hij houdt Grietje wakker met een wel heel vreemd verhaal over een lichtje dat telkens aan en uit gaat op zolder bij de buren.

Lees het in ‘Het Achterhuis’.

Het-Wolwinkeltje-van-Tante-Jans-Zolderraam

Even voorstellen

Oh, oh, oh, wat kan het in de tuin van Tante Jans toch een janboel zijn! Niet dat ik dat erg vind hoor. Nee, in tegendeel, ik geniet ervan. Die beesten lekker op stang jagen, daar ben ik goed in. 

Het-Wolwinkeltje-van-Tante-Jans-De-Kraai

Weet je wat nou zo leuk is. Ze hebben allemaal een naam, behalve ik. Mij noemen ze gewoon ‘De Kraai’. Nou ik heb wel een naam, maar die hou ik zo lang mogelijk geheim. Ik vind het heerlijk om ze in de gaten te houden en er dan iets over te zeggen. Daar worden ze best wel eens nijdig over, maar dat kan mij niets schelen. Mooie dingen verzamelen is ook een hobby van mij, zeker als ze glimmen. Soms, als er ergens een raam open staat, pik ik ze gewoon van de vensterbank af.  Die verstop ik dan. Waar, dat ga ik natuurlijk niet aan jullie neus hangen. Piet de Rat moet niet denken dat hij alleen mooie dingen verzamelt. Nee, als je die van mij ziet kijk je je ogen uit. Nu genoeg over mijzelf want ik moet nodig weer eens opzoek naar iets moois. 

Weetjes, mopjes of oude kinderliedjes.

Deze keer een oud hollandsliedje

 

Het-wollige-nieuws-juffrouw-zonder-schoen

 

Koen, maak je mijn schoen.
Ja, juffrouw, ik zal het dadelijk doen.
Koen, maak je hem sterk.
Ja, juffrouw, dat is mijn dagelijks werk.

Koen, is mijn schoen al klaar.
Ja, juffrouw, betaalt u maar.
Koen, ik heb geen geld ontvangen…
Laat uw schoen dan maar even hangen.

Want op klanten zonder geld, daar ben ik niet op gesteld.
Dag, Koen.
Dag, juffrouw zonder schoen.

20 januari 2023

Dit nieuwsblad is samengesteld

door de Nobody’s