Feest

In het kabouterdorp ‘Oetel’ is het vandaag feest. Feest omdat na weken van hard werken, eindelijk iedereen weer in het bezit is van een eigen huisje. Alle kabouters hebben hard gewerkt en daarom heeft kabouter Karel besloten dat het tijd is om het dorp feestelijk te heropenen.

 

Iedereen heeft meegedacht over hoe zij dit feest zo feestelijk mogelijk zullen laten verlopen.

Kabouter Karel is reuzetrots op al zijn bewoners en bewonderend kijkt hij naar de prachtige versieringen die er aan de huisjes zijn aangebracht. Sommige zijn zelfs zo mooi, dat het bijna zonde is om ze na het feest weer te verwijderen.

Kaboutervrouwtje Kokkie heeft de lekkerste gerechten bereid en deze staan uitgestald op de grote ronde tafel, midden op het plein waar het feest gaat plaatsvinden.

Kabouter Frummel had zijn best gedaan om alle ingrediënten, die Kokkie nodig had, te kunnen leveren. Dat had hem best enige moeite gekost, want voor sommige producten moest hij best wel ver lopen. Gelukkig kreeg hij hulp van de dieren in het bos en zodoende is het hem gelukt om alles op tijd bij Kokkie te bezorgen.

Naast al dat lekkere eten worden er ook heerlijke drankjes geschonken, die hoogstpersoonlijk door kabouter Karel worden ingeschonken.

 

Het feest duurt tot in de late uurtjes en de kinderen mogen net zo lang opblijven als zij dat willen. Sommige vergelijken het feest met oudejaarsavond, maar dan net iets leuker.

 

Er worden oude spelletjes gedaan en vrolijke liedjes gezongen en plannen gemaakt over hoe zij hun dorp nog mooier kunnen maken. Kabouter Flits heeft wel een idee.

‘Wat denken jullie van een theater? Een theater naast het beekje.’

‘Daar zeg je me wat,’ antwoordt kabouter Karel. ‘Dan kunnen we regelmatig een voorstelling opvoeren. Er zijn onder ons best wel kabouters met talent.’

Zo wordt er op deze feestelijke dag een nieuw plan bedacht om het kabouterdorp ‘Oetel’ nog gezelliger te maken, dan het al is.

Moe van alle feestelijkheden en het vooruitzicht dat er in de toekomst een theater wordt gebouwd gaan de kabouters weer naar hun eigen huisjes, maar niet voordat ze met zijn alle de rommel hebben opgeruimd.

 

Welterusten kabouters en voor de kleine lezertjes, slaap lekker en droom maar van ons mooie kabouterdorpje Oetel.