Waar is de klok?

Gigi is een geit die een vreselijke hekel heeft aan de tijd. Ze ergert zich eraan dat alles op de boerderij op tijd verloopt. Nooit eens iets spontaans, nooit eens iets onverwachts. Ze vindt het leven maar saai op deze manier, maar hoe zou zij daar nu verandering in kunnen brengen?

In de keuken van de boerderij hangt een klok. Buiten die klok is er nergens anders in de boerderij één te vinden. Gigi krijgt een idee.

 

Op een dag besluit ze de keuken in te sluipen en de klok te stelen. Ze kijkt goed om zich heen want niemand mag weten dat zij de dief is. Dus wacht ze totdat de boer klaar is met het voeren van de beesten. Ze weet dat hij ’s middags een klein dutje doet, dus dat is het moment dat ze moet toeslaan. De kippen hebben het veel te druk met elkaar en zijn een beetje loom van al dat eten wat ze van de boer hebben gekregen.

Het kost haar wel wat moeite om die klok van de wand te halen, maar uiteindelijk krijgt ze het voor elkaar. Nu moet ze hem nog verstoppen, maar daar had ze goed over nagedacht.

 

Als de boer opstaat heeft hij direct in de gaten dat zijn klok verdwenen is. Hij zocht en hij zocht, maar de klok kon hij nergens vinden. Niemand kon hem vertellen waar die klok zou kunnen zijn.

Zijn werkschema loopt in het honderd. De kippen worden veel te laat gevoerd en kukelde er lustig op los en dan hebben we het nog niet eens over de koeien. Die moeten immers op tijd gemolken worden. Nee, zonder zijn klok is het leven van de boer geen pretje.

 

Hij besluit om een getrainde speurder in te huren, die komt er al snel achter dat Gigi zich wel heel vreemd gedraagt. Hij vindt haar in de wei en vraagt: ‘Gigi, weet jij waar de klok is?’

Gigi kijkt hem onschuldig aan, maar de speurder trapt niet in haar onschuld.

‘Weet je wat ik denk,’ zegt hij: ‘Ik denk dat jij hier meer over weet.’

‘Ach, dat kan dan wel zo zijn, maar tijd is betrekkelijk. Ik vind het wel best zo en daarbij komt, de tijd loopt toch gewoon door,’ antwoordt Gigi.

De speurder kijkt Gigi confuus aan en begrijpt niet waar zij die wijsheid vandaan haalt, maar dat zij meer weet over de klok, daar is hij zeker van. Hij moet hem alleen nog zien te vinden.

 

Het duurde 2 dagen voordat hij de klok had gevonden en trots liet hij hem de boer zien. Die begreep er niets van. Wie had de klok verstopt, maar dat geheim verklapte de speurder niet.

 

Voordat hij vertrekt loopt hij nog even naar Gigi en zegt: ‘Ik heb hem gevonden en de boer heeft hem weer op zijn plaats teruggehangen. Ik weet dat jij hem gestolen had. Wil je mij vertellen waarom?’

Gigi keek hem aan en vraagt: ‘Hoe wist je dat ik de dader was?’

De speurder lacht en zegt: ‘Je hebt mij een beetje onderschat en de tijd was in mijn voordeel, maar wees gerust het blijft ons geheim.’