Sammy en de kippen

Midden in het bos staat een klein en knus huisje. Rondom het huisje bevindt zich een prachtige kleurrijke bloementuin. Niet alleen het huisje is mooi, maar ook het bos zelf. Er staan oeroude bomen die trots hun takken hoog in de lucht doen bewegen. Heel soms lijkt het net alsof ze zingen. Er is genoeg leven in en rondom die gigantische bomen.

In de tuin zelf woont een vrolijke hond, genaamd Sammy. Sammy is niet alleen vrolijk, maar hij is ook nog vriendelijk en spelen is zijn grootste hobby. Hij is het liefst buiten, daar voelt hij zich op zijn best.

Tante Mia is een lieve oude dame die niet alleen dol op Sammy is maar ook op haar kippen, die gezellig rond het kippenhok scharrelen.

 

Op een dag verschijnt er plotseling een vos in het bos. Hij is niet vrolijk, zeg maar rustig chagrijnig. Al dagen kon hij geen eten vinden en de honger maakt zijn humeur er niet beter op.

Uren zwerft hij al door het bos, totdat zijn neus de geur van de kippen opvangt. De kippen van Tante Mia scharrelen, zoals gewoonlijk lekker rond en de vos loert naar hen. Het water loopt uit zijn bek, hij heeft wel trek in zo’n kippetje.

 

Sammy ontdekte de vos en begrijpt dat de kippen van tante Mia gevaar lopen. Hij rent op ze af en jaagt ze het kippenhok in. Sammy blaft luid en springt van hot naar her om alle kippen het hok in te jagen. Tante Mia hoort het geblaf en snelt zich naar buiten. Als ze de vos ziet begrijpt ze wat er aan de hand is en tante Mia is vastberaden om haar kippen te beschermen. Ze roept alle dieren in en rondom de tuin bij elkaar en of je het gelooft of niet, ze komen haar allemaal helpen.

 

De dieren maken een kabaal van jewelste. De konijnen stampen met hun pootjes, de vogels fladderen rond en krijsen alsof hun leven ervan afhangt. De eekhoorntjes gooien met dennenappels naar de vos en die schrikt zo van al die herrie dat hij snel maakt dat hij wegkomt.

Tot op de dag van vandaag hebben zij hem niet meer teruggezien.

 

Tante Mia is ontzettend trots op Sammy en de andere dieren die haar kippen zo goed hebben beschermd en ze bedankt hen allemaal voor hun moed en inzet. Elk dier krijgt iets lekkers van haar.

 

Sinds die dag is het nog aangenamer geworden in de tuin en dankzij de inzet van Sammy en de andere zijn de kippen veilig.