Over Ons

Wie zijn die mensen achter deze site?

Ons Verhaal

Ik begrijp best dat de vraag “Wie zijn de mensen achter deze site?” zich voordoet en ik ga proberen deze te beantwoorden.

 

Mijn naam is Dirk Bal en ik ben de 70 ruim gepasseerd.

Schrijven doe ik al tientallen jaren. Mijn eerste computer was de MSX van Philips. Qua schrijven kon ik daar indertijd niets mee. Leuk om wat te programmeren, maar verder bleef het daarbij. Pas toen de snelheid en opslag van de nieuwere computers zich ontwikkelden kon ik mij echt gaan uitleven in het schrijven van mijn verhalen. In 2005 is de website ‘Sprookjesverhalen.nl’ de lucht ingegaan.

 

Naast het schrijven van verhalen voor jong en oud heb ik nog een andere passie, namelijk schilderen.

Vanzelfsprekend vindt niet iedereen mooi wat je schildert of schrijft en soms vragen mensen mij ‘hoe ga je om met kritiek?’ Ik probeer dan altijd uit te leggen dat er altijd mensen zullen zijn die je verhalen en/of schilderijen wel of niet mooi vinden. En dat mag, ook ik vind niet altijd alles mooi wat ik maak, waarbij weer anderen zeggen dat ze het prachtig vinden.
Schilderen is de spiegel van je geest. Je eigen herinneringen en emoties voegen vaak iets toe aan een schilderij. Dit kan zijn door het tafereel wat je ziet of door het kleurgebruik waardoor je jezelf kan verliezen in een schilderij. Dat geldt ook in zekere mate voor het schrijven, vaak moet je in je ziel kruipen om de personages te begrijpen, maar vaak komen er ook spontaan verhaallijnen naar boven. In de loop van de jaren heb ik heel wat manuscripten geschreven, eigenlijk te veel om te verwerken voor de website.

 

Helaas heb ik enige tijd geleden mijn schilderspullen om gezondheidsredenen moeten neerleggen, maar ik ben nog volop bezig met het schrijven en daar hoop ik nog heel wat jaartjes mee door te kunnen gaan.

 

Ongeveer 2 jaar geleden was de website na enige jaren weer aan vervanging toe. Deze taak heb ik overgedragen aan mijn vrouw Gerda,  zodat ik mij geheel kan wijden aan mijn verhaallijnen. Hopelijk beleeft u er net zoveel plezier van dan ik en mocht u erop willen reageren. Gewoon doen.

 

Veel leesplezier,

 

Dirk Bal

over ons 1
over-ons-Dirk-Bal

Mijn naam is Gerda Bal en inmiddels de 65 gepasseerd. De jaren vliegen voorbij en naast echtgenote van Dirk ben ik moeder van twee prachtige dochters en oma van twee kleinkinderen.

 

Nu ik mijn pensioenleeftijd heb bereikt help ik Dirk met het opzetten van een nieuwe website. Het was even dobberen, maar uiteindelijk kreeg ik er plezier in. Dirk liet mij geheel vrij in het ontwerpen van de nieuwe site en ik hoop dat het resultaat ook voor u prettig is om te lezen.

 

Mocht u suggesties hebben om de site te optimaliseren, dan staan wij hier vanzelfsprekend voor open.

 

Vriendelijke groet,

 

Gerda Bal