Het Wollige Nieuws

Het-Wollige-Nieuws-stencil-machine

Nieuws of fabels uit het wolwinkeltje van Tante Jans

Jaargang: 1

Uitgave: 12

Lieve kinderen, 

Op een mooie heldere avond liggen de dieren naar de sterrenhemel te staren. Ook Jos de egel, die de dieren uitleg geeft welke sterrenbeelden zij aan de hemel kunnen ontdekken. 

Lees het in: De Sterrenhemel

Grietje zit niet lekker in haar vel. Ze haalt zich van alles en nog wat in haar bollentje. Waar is Mette, vraagt ze zich af en waarom doen de dieren zo raar tegen haar? Zijn haar gevoelens juist of ziet ze de spreekwoordelijke  beren op haar weg?

Lees het in: Wroeging

Lieve kinderen, 

Nog nooit eerder ben ik zo geschrokken. De postbode  bezorgde Tante Jans een wel heel vervelend bericht.

Lees het in: Moeten de dieren de tuin verlaten? 

Teun, de hond van de buren is samen met zijn baasje op vakantie geweest. En ja, als je op vakantie gaat gebeuren er dingen thuis waar je soms niets van meekrijgt. Ook Teun komt voor een verrassing te staan. Waarom kan hij de tuin van Tante Jans niet meer in?

Lees het in: Teun de Pitbull

Even voorstellen

Het-Wolwinkeltje-van-Tante-Jans-Nelly

Mijn naam is Nelly

Eens behoorde ik toe aan een dame. ze was al oud en op een dag is zij rustig ingeslapen. Al haar spulletjes werden opgeslagen op de zolder. Mij stopte ze weg in een oude kist. Er gingen jaren voorbij, zonder dat er ook maar iemand de zolder opkwam. Tot er op een dag een meisje tussen al die oude spulletjes kwam snuffelen. Zij vond mij, maar inmiddels waren mijn jurkje en schortje door de muizen aangevreten. Toch nam zij mij mee en bracht mij bij Tante Jans. Zij heeft mij gewassen, gekamd en waar ik stuk was gerepareerd. Weet je wat zo fijn is, ik mag bij haar blijven.  Het is hier erg gezellig met de andere, maar ik maak mij wel een beetje zorgen om mijn vriendin. Zij staat daar op die zolder nog altijd voor het raam. . Ik hoop maar dat ook zij daar op een dag wordt weggehaald. 

Mopje van de maand

Een spin en een duizendpoot spreken af om samen in een restaurant een hapje te gaan eten. 

De spin zit al een tijdje te wachten en eindelijk komt de duizendpoot aan.

‘Waarom ben je zo laat?’ vraagt de spin.

‘Sorry,’ antwoordt de duizendpoot. ‘Bij de deur hangt een bordje, “Voetenvegen”.

20 april 2023

Dit nieuwsblad is samengesteld

door de nomody’s