Het Wollige Nieuws

Het-Wollige-Nieuws-stencil-machine

Nieuws of fabels uit het wolwinkeltje van Tante Jans

Jaargang: 1

Uitgave: 7

Het-Wolwinkeltje-Koos-de-Kat

Hallo lieve kinderen,

Jullie weten inmiddels dat Tante Jans een beetje ziek is en dat Suusje haar helpt. Koos houdt alles vanaf de vensterbank goed in de gaten en geeft aan de andere door wat er binnen gaande is.

Maar wat ik vandaag in ons winkeltje heb gehoord en gezien, was zo lief. 

Lees het in deel 11 Te weinig”.

Te weinig van wat?

Hallo allemaal,

Ik ben Piet. Piet de rat en ik woon onder in het kastje bij Tante Jans.

Misschien hebben jullie al begrepen dat ik ben verslaafd aan het verzamelen van spulletjes. Spulletjes die de mensen weggooien. Soms weet ik niet eens wat het voorstelt, maar vaak kom ik daar op de één of andere manier toch achter. Beneden in mijn keldertje heb ik alles netjes gesorteerd, zodat ik altijd kan vinden wat ik zoek. Ze noemen me ook wel eens Piet de lorreboer. Een lorreboer ging vroeger langs de straten en dan riep hij heel hard ‘Jo…, Jo…, Jo, koopt je oude rommel.’ Jullie begrijpen misschien wel dat het best hard werken is om al die spullen bij elkaar te vinden. Nu moet ik weer heel snel verder, want ik heb het druk, druk, druk. 

Piet-de-rat-

Mopje van de week

Ferry zit in de klas en roept: ‘broem…, broem…, broem….’

‘Ferry, hou daar onmiddelijk mee op, anders ga je naar de gang!’

Weer roept Ferry: ‘broem…, broem…, broem….

”Nu is het genoeg,’ zegt de juf. ‘Ga naar de gang!’

‘Sorry juf, dat kan niet. De benzine is op.’

 10 decenber 2022

Dit blad is samengesteld

door de nobody’s