De skiënde kippen

Op de Noordpool is het bar en bar koud. De sneeuw dwarrelt gestaag naar beneden, maar weet je wat er zo bijzonder is aan deze plek. Er zijn skiënde kippen. Je gelooft het niet, maar het is echt waar.

Ze hebben allemaal een dik warm jasje aan en op hun kopjes zitten kleine mutsjes die hun koppies en oren beschermen voor de kou. Hun bontgekleurde jasjes en grappige snaveltjes geven de witte omgeving iets kleurrijks.

 

De kippen glijden met hun skietjes over de besneeuwde heuvels en glijden van de ene naar de andere sneeuwberg. Echt, dat is zo’n geestig gezicht en je kan zien dat ze het naar hun zin hebben.

 

Plotseling gebeurt er iets vreemds. De kippen komen een groep pinguïns tegen. Dat is best vreemd, want pinguïns wonen normaal gesproken op de Zuidpool. Maar op de één of andere manier zijn ze op de Noordpool beland. Hoe dat is gekomen dat is nog steeds een raadsel.

Door hun dikke vacht en donzige buikjes kunnen pinguïns heel goed tegen de kou en het is best grappig om te zien hoe ze over het ijs waggelen. Eigenlijk willen de kippen best wel vriendjes worden met de pinguïns.

 

De kippen skiën naar de pinguïns en geven ze een warme knuffel. Ze worden de beste vriendjes en samen glijden ze de ijsheuvels af en maken sneeuwengeltjes in de verse sneeuw.

Sommige pinguïns willen ook proberen of ze kunnen skiën, maar dat is toch niet zo’n succes en doen de ski’s maar weer snel uit. 

Tegen de avond begint de wind wel heel erg koud te worden en samen besluiten ze om een iglo te bouwen. Daar kunnen ze heerlijk schuilen en ze vertellen elkaar mooie verhalen over het land waar ze vandaan komen. Ook al zijn ze nu op de koudste plek op aarde, in de iglo is het best goed uit te houden en ze hebben samen veel plezier met elkaar.

 

Uiteindelijk vallen ze moe, maar voldaan inslaap. Als jij nu ook in je bedje ligt moet je ook maar lekker gaan slapen en misschien droom je wel van de skiënde kippen.