De dansende kippen

De oma van de kleine Daan heeft een heel bijzondere tuin. In die tuin gebeurt altijd wel wat.

Vandaag is Daan bij oma op bezoek en zoals gewoonlijk wil hij niets liever dan de tuin in.

Oma glimlacht hem begrijpend toe. Zij weet immers hoe speciaal haar tuin is.

 

Opgewekt loopt Daan de tuin in en ziet een kleine aap. Niet zomaar een aap, nee één die heel speciaal is. Deze kan dansen. Hij springt en zwiert in het rond en maakt daarbij hele speciale pirouettes en gekke sprongen. Daan vindt het prachtig. Hij lacht en klapt in zijn handen van plezier. De dansende aap heeft door dat Daan hem wel leuk vindt en slooft zich nog meer uit.

 

De kippen hebben intussen in de gaten dat er iets aan de hand is en besluiten ook hun steentje bij te dragen aan deze vrolijke boel.

Daan die nog steeds de dansende aap bewonderd hoort plotseling een prachtige melodie en als hij zich omdraait ziet hij dat er een aantal kippen in de tuin staan. Speciale kippen, want deze kunnen zingen en hoe. Zo mooi en harmonieus. Ze tokkelen en kukelen erop los en Daan weet niet wat hij ziet en hoort. Zoiets fantastisch heb je nog nooit gezien. Zelfs de bloemen in de tuin wiegen ritmisch mee op de muziek.

 

Oma komt naar buiten en ziet dat Daan het naar zijn zin heeft en samen met de dansende aap en de zingende kippen plezier heeft. Oma is maar wat trots op haar speciale tuin.

 

Daan heeft nog jarenlang plezier gehad in de tuin van oma. Met zijn alle maakte ze mooie muziek en de aap verzon er telkens speciale danspasjes bij.

Misschien heb jij ook wel een oma met zo’n bijzondere tuin of kijk in de omgeving of je er één kan vinden. Je weet maar nooit.