Het bezoek aan de dierentuin

Regelmatig bezoekt Emma de dierentuin. Ook vandaag, op deze mooie zonnige dag. Emma is altijd opgewonden als ze de dieren een bezoek brengt. Ze ontdekt er iedere keer weer een bijzondere plek, die haar daarvoor nooit was opgevallen. Vrolijk loopt ze in het rond, maar dan ontdekt ze een kangoeroe, die stilletjes in een hoekje zit.  Hij ziet er heel droevig uit en af en toe kreunt hij van de pijn.

 

Emma heeft medelijden met hem en besluit om de kangoeroe gezelschap te houden. Voorzichtig knielt ze naast hem neer en begint zachtjes tegen hem te praten. De kangoeroe kijkt haar verdrietig aan, maar het lijkt erop dat hij wel blij is haar te zien.

 

Plotseling komt er uit het niets een stokpaardje dat plagend in het rond springt. Emma vindt het helemaal niet leuk dat hij de zieke kangoeroe zo loopt te plagen. Ze vraagt zich af hoe ze het stokpaardje duidelijk kan maken dat het niet leuk is wat hij doet, maar vooral begrijpt ze dat ze dat tactisch moet aanpakken.

‘Waarom doe je zo naar tegen de kangoeroe,’ vraagt ze?

Het stokpaardje kijkt haar niet begrijpend aan en antwoordt: ‘Dat weet ik niet. Ik ken hem helemaal niet.’

‘Het is niet leuk, wat je doet. Pesten kan heel naar zijn en je doet een ander daarmee veel verdriet. Stop daar mee,’ antwoordt Emma.

Schuldig kijkt het stokpaardje haar aan en het lijkt erop dat hij begrijpt wat ze bedoelt.

‘Je hebt gelijk,’ fluistert hij en met zijn staart tussen zijn poten loopt hij weg.

Emma kijkt hem na en hoopt maar dat hij het begrepen heeft.

 

Ze aait de kangoeroe zachtjes over zijn rug en fluistert troostende woordjes. Plotseling horen ze vrolijk gekwetter. Dat gekwetter is afkomstig van een ondeugende papegaai die in de buurt zit. De papegaai is altijd aan het kletsen en maakt grappige geluiden. Ze kent hem wel en hij begint honderduit tegen haar te praten. Emma moet lachen om zijn gekke geluiden en woordjes. Ook de zieke kangoeroe vindt de papegaai grappig en met zijn drieën hebben ze de grootste lol. De papegaai is niet dom, maar gewoon speels en grappig.

 

Na een tijdje begint de kangoeroe zich beter te voelen. Het gezelschap van Emma en de papegaai heeft hem goed gedaan en al snel springt hij weer vrolijk in het rond.

Emma moet samen met de papegaai lachen om de vreemde kapriolen die de kangoeroe uithaalt.

Het lijkt erop dat hij weer helemaal is opgeknapt.

 

De tijd gaat snel en Emma merkt dat het tijd is om naar huis te gaan. Ze neemt innig afscheid van de kangoeroe en de papegaai en belooft om ze snel weer een bezoekje te brengen.

 

Op weg naar de uitgang ziet ze het stokpaardje spelen met de anderen. Hij draait zich om en zwaait vrolijk naar haar.

 

Met een blij gevoel gaat Emma naar huis. Vandaag heeft ze de zieke kangoeroe geholpen en ontzettend veel plezier gehad met de vrolijke papegaai. En niet te vergeten het pestende stokpaardje dat ze heeft geleerd andere niet meer te pesten.