Bella en de prachtige bloementuin

 Bella is een heel nieuwsgierig meisje en ze houdt ervan om haar omgeving te onderzoeken. Haar belangstelling gaat op dit moment uit naar de mysterieuze tuin achter haar huis. Terwijl de zon haar zonnestralen op de aarde laat neerdalen, de bloemen en planten zich in haar warmte koesteren, sluipt Bella via de keukendeur naar buiten. Haar kleine beentjes huppelen vrolijk door het gras, maar dan blijft ze midden in de tuin staan en haar mondje valt open van al die fantastische kleuren rondom haar heen.

Overal staan prachtige bloemen in volle bloei. Ze ziet rozen in alle kleuren, blauwe korenbloemen, gele zonnebloemen en prachtige paarse lavendel planten. De wind laat ze zachtjes heen en weer wiegen alsof ze een spel met ze speelt.

Bella’s ogen stralen van bewondering en wordt er heel blij van. Met haar handjes omhoog draait ze zwierend in het rond en haar mooie blauw jurkje bolt zwierend met haar mee.

Terwijl ze zo sierlijk in het rond draait beginnen er plotseling peren van de bomen te vallen. Ploffen in het gras rondom haar heen, en zorgen ervoor dat er kleine deukjes in de grond verschijnen.

 

Moortje de ondeugende poes is haar gevolgd en moet telkens opzij springen om niet door de vallende peren te worden geraakt.

‘Moor, kijk uit voor de peren,’ roept Bella. ‘Weet je wat, laten we een spel spelen, een spel wie van ons twee de meeste peren kan ontwijken. Lijkt je dat niet spannend?’

Moor miauwt en samen springen ze uitbundig heen en weer om de peren te ontwijken. Ze huppelen, duiken, springen en brullen het uit van de pret als een van hen toch geraakt wordt door één van de peren.

 

Het vrolijke duo trekt de aandacht van de vele vlinders die op hun geschater afkomen. Met sierlijke bewegingen vliegen ze met mooie en vrolijke kleuren rondom hen heen.  De geur van de bloemen vult de lucht en de betoverende kleuren geeft de tuin een sprookjesachtige aanblik.

 

Na een poosje worden Moor en Bella toch wel een beetje moe van al dat het rennen en gaan tussen al die mooie bloemen, planten en vlinders even uitrusten. Moor kruipt dicht tegen Bella aan en legt zijn kopje op haar schoot. Samen kijken ze omhoog naar de perenbomen en genieten van de rust die om hen heen heerst.

Ze besluiten dat dit hun geheime plekje wordt, een plekje waar ze kunnen spelen en tot rust kunnen komen. Moor knort en geeft haar lieve kopjes en dan valt ze tevreden in slaap.

 

Weet je, ik ga jullie niet vertellen waar deze fantastische tuin zich bevindt, maar geloof me, het was zo indrukwekkend om te zien. Sluit even je ogen en denk aan je lievelingsbloemen en de warme zomerzon en misschien kan je het je dan voorstellen.